Så er vi hjemme igen!

Konkurrence!

Konkurrence om Det sultne hjerte.

Forlaget Pressto har sat bogen Det sultne hjerte på højkant i en konkurrence 🙂

forside-01

Læs videre og find ud af, hvordan du kan blive den heldige – og dygtige – vinder!

Bogen går ind i kampen for at aftabuisere borderline. Vi er ikke farlige mennesker, vi kravler ikke på væggene, hvis du ser en med et brækket ben tager du automatisk hensyn, du beder ikke personen om at tage sig sammen og klare sig selv. Jeg ser det at have borderline som at have en ”brækket” del i hovedet. En del der ikke fungere som andre menneskers, som gør vi er følsomme, reagere anderledes på svigt, bliver let frustreret, tager tingene nært når man bliver afvist, spekulere meget over alt, reagere uhensigtsmæssigt og ofte har et meget lavt selvværd. Men gør det os til dårlige mennesker?? Nej, det gør os til mennesker der kæmper sindssyg meget, vi rejser os igen og igen, vi skal forholde os til omverdenen, som mener vi er dårlige mødre/fædre, som måske ikke burde have børn (jeg har hørt den sætning før) Når man fortæller man har borderline så kan man lige nå at se reaktionen inden folk finder en grimasse der kan passe.

For hvad betyder det egentlig for DIG at jeg har borderline eller for en af dem der fortæller deres historie i bogen.

Det betyder (for mit vedkommende) at jeg bliver nemt stresset når der er flere der snakker til mig, eller to børn står og hiver i mig mens de skal fortælle mig om deres dag, samtidig med de vil have is, saft, kiks og se tv. Hvis jeg skal til fest over analysere jeg alting, jeg har ikke det store overskud, jeg giver nemt op, jeg er ikke god til relationer, for kan ikke finde ud af hvad der er rigtigt og forkert. Hvis folk svigter mig har jeg meget svært ved at tilgive, jeg skubber folk væk, jeg bærer nag og det ligger i min fortid med svigt.

Jeg har svært ved at fastholde job, uddannelse og interesser. Jeg stikker af når det bliver svært, når jeg ikke kan rumme de ting der sker på en arbejdsplads (fordi jeg ikke ved hvordan jeg skal reagere i forskellige situationer)

Jeg har svært ved at komme ud af lejligheden. Jeg har svært ved at overholde aftaler, både for mig selv og mine børn.

Jeg har temperament som nogen gange stikker helt af. Jeg bliver led når jeg bliver presset i et skænderi.

Jeg har så lavt selvværd at jeg ikke mener jeg er noget værd for andre mennesker.

Er jeg et dårligt menneske så?

NEJ!! Jeg er et menneske som er klar over mine svagheder, jeg kæmper for at ændre dem! Jeg er en god mor, jeg deler kys og kram ud, jeg læser godnat historie for mine børn, jeg sørger for de har rent tøj, (det vil sige at jeg faktisk vasker tøj!) De ved at de kan komme og fortælle hvis der er noget galt, jeg lærer dem at det er ok at være vred og ked af det. Jeg lærer dem at være høflige, udadvendte og møde verden med et smil.

Jeg er en god kone! Jeg forsøger at give min mand plads til at gøre ting han har lyst til, også selvom jeg ikke altid synes det er skide fedt. Jeg er kærlig, ærlig og har humor. Jeg kan tage pis på mig selv, for jeg ved jo godt nogen gange så er jeg helt ude og skide! Jeg er god til at lave mad, jeg er god til at være der for andre hvis livet er svært. Jeg er blevet bedre til at række ud og bede om hjælp.

Bogen Det sultne hjerte er skrevet i et sprog som man forstår! Det er altid svært med kliniske udtryk og vendinger, og når man ikke engang selv helt forstår sin sygdom kan det blive rigtig svært at forstå fagsprog. Men bogen giver indblik i hvordan andre har ”fået” deres diagnose, grunden til hvorfor lige DE har borderline. Hvilken behandling der er, for man kan blive så symptom fri at man ikke opfylder kriterierne mere. Men det er der ofte mange der ikke ved.

En personlig beretning gør at man nemmere kan sætte sig ind i hvorfor de personer udviklede borderline, man kan drage paralleller til sit eget liv. Og man føler sig ikke alene.

Og det er nok den vigtigste faktor for mig, at jeg kunne se at jeg ikke var alene, alene om at føle svigt, om det lave selvværd, tankerne om at man ikke er noget værd, jeg er ikke den eneste der har kæmpet på arbejdsmarkedet eller med relationer.

Her er et link til det indledende kapitel af bogen: Første kapitel

Læs det og svar så på følgende: Hvor mange borderlineramte og hvor mange pårørende har fortalt deres historie til forfatter Simon Kratholm Ankjærgaard?

Send svaret i en mail til Simon – husk at skrive navn og adresse – og så trækker vi lod om en bog.

Simons mailadresse er: simon@quote-kommunikation.dk

Giv gas folkens!! <3

Kys fra Frøken Diva... <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er vi hjemme igen!